Relația intre boală și înșelarea de sine

Relația intre boală și înșelarea de sine

Viața pe pământ este un examen.

Câteodată Dumnezeu intenţionat se retrage şi nu-L simţi aproape. Regele Ezechia a experimentat acest examen. Scriptura spune: Dumnezeu l-a părăsit pe Ezechia, ca să-l încerce, pentru ca să cunoască tot ce era în inima lui. (2 Cronici 32.31) Ezechia s-a bucurat de o părtăşie strânsă cu Dumnezeu, dar într-un moment crucial în viaţa lui Dumnezeu l-a lăsat singur ca să-i testeze caracterul. Ca să-şi vadă slăbiciunea şi să-l pregătească pentru o mare însărcinare.

Când tu pricepi că viaţa este un examen, realizezi că nimic nu este lipsit de semnificaţie în viaţa ta. Chiar incidentele mici au semnificaţie pentru dezvoltarea caracterului tău. Fiecare zi este o zi importantă, şi fiecare secundă este o mare oportunitate să lucreze la adâncimea caracterului tău, să demonstrezi dragoste, ori să recunoşti că depinzi de Dumnezeu. Unele examene se pare că sunt peste puterile noastre, în timp ce alţii nici nu observa aceasta. Dar toate au implicaţii veşnice.

Ce era în inima lui Ezechia când au venit babilonienii? Aurul. Ezechia fusese un rege mare, râvnă puternică aparent, a dat jos toți idolii. Dar din ce motivație? Lua aurul şi a arătat faptele lui. “uite ce mi-am făcut.” El avea intenții bune.

 

Inima lui Iov nu era legată de nimic afară de Dumnezeu. Mântuirea este proces de auto-cunoaștere. Cea mai mare nenorocire este că nu se cunoaște pe el însuși. Cartea Educație – scrisă ca să ne cunoaștem.

  • Nu texte scoase din context, nestudiate, neprivite în imaginea de ansamblu. Nu studiază nu că nu au capacitate.
  • Ieremia 33, 3‘Cheamă-Mă*, şi-ţi voi răspunde şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse, pe care nu le cunoşti.’

 

Noi nu studiem profund, consistent, să știm pe ce stăm.. Să dăm socoteală oamenilor inteligenți.

EGW zice că trebuie să devenim sfinți în spiritualitate și inteligență.

Cel care umblă cu Dumnezeu devine iubitor și inteligent. (chiar dacă nu are nativ multe calități intelectuale și ești mai încet)

Poți citi Biblia și să nu vezi nimic. :”Doamne, deshide-mi ochii”

Partajati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.